Code oranje wegens hitte ingetrokken

nieuws
Foto: Erick Bakker

Het KNMI heeft zaterdagavond code oranje ingetrokken voor de provincie Groningen. Code oranje was sinds afgelopen dinsdag actief vanwege de extreme hitte.

Code oranje, een waarschuwing voor extreme weersomstandigheden, werd rond 22.30 uur opgeheven. Tot dan toe gold deze kleur behalve voor Groningen voor de provincies Friesland, Drenthe, Flevoland, Noord-Holland, Utrecht, Overijssel en Gelderland. Volgens Weerplaza zal het de komende dagen niet meer zo warm worden als afgelopen week. Voor Drenthe, Overijssel en Gelderland geldt nog code geel omdat daar de temperatuur zondag op kan lopen tot dertig graden.

Ook in Groningen kan het zondag nog dertig graden worden. Daarnaast is er kans op een regen- of onweersbui.

Deel dit artikel: