“We moeten uiteindelijk 100% emissievrij rijden”

oogochtendshow
De 2CV van Bob de Jonge. Bron: voordekunst.nl

Taalwetenschapper Bob de Jonge heeft de droom zijn eend om te kunnen bouwen naar een elektrische auto. De Jonge heeft daarom een crowdfundactie opgezet om zo geld op te halen voor dit project.

Bob de Jonge, in het dagelijks leven taalwetenschapper aan de Rijksuniversiteit, heeft naast een liefde voor taal ook een liefde voor oldtimers. Na een ritje te hebben gemaakt in een elektrische eend en zijn droom om emissievrij te rijden, heeft de Jonge besloten een crowdfundactie op te zetten om zo geld in te zamelen en zijn eend te kunnen ombouwen.

Alhoewel de Jonge de weerstand voor het ombouwen van oldtimers begrijpt, denkt hij toch dat er een ‘zonnige toekomst’ aankomt voor oldtimers. In een interview met de Volkskrant geeft hij namelijk aan dat de strenge milieumaatregelen, zoals die in Amsterdam, ervoor kan zorgen dat meer oldtimers een tweede leven krijgen door de oldtimers om te bouwen naar elektrisch.

Natuurlijk kent elke oldtimer een uniek geluid, geluiden die je in moderne auto’s en zeker niet in elektrische auto’s hebt. De Jonge heeft er echter een oplossing voor gevonden, “ik denk dat ik er maar een geluidssample inzet”.

De OOG Ochtendshow sprak donderdagochtend met de Jonge over zijn liefde voor de eend, de crowdfundactie en de eventuele moeilijkheden die bij de ombouw komen kijken.

Alhoewel de crowdfundactie geen investering is, staat er wel iets tegenover, zoals een ritje in de eend of een klassieke miniatuur van een Citroën. Voor meer informatie kun je terecht op de website voordekunst.nl.