Tweede Kamer: Gaswinning terug naar twaalf miljard kuub

nieuws
Foto Andor Heij. Den Haag, Binnenhof

Een grote meerderheid van de Tweede Kamer wil dat de gaswinning terug gaat naar twaalf miljard kuub. Dat bleek dinsdag in Den Haag tijdens een debat over de gaswinning.

Minister Wiebes heeft vorige week al toegezegd dat hij gaat onderzoeken of dat ook op korte termijn kan. Het zou een grote uitdaging zijn, aldus Wiebes. De twaalf miljard kuub is een advies van de Staatstoezicht op de Mijnen.

Bij een winning van twaalf miljard kuub zou de kans op aardbevingen minder worden. Maar die bevingen zijn dan nog niet uit te sluiten. Zelfs bij een volledig stopzetting van de gaswinning duurt het nog jaren voordat de Groninger bodem weer stabiel is.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *