Steun voor PVV-plan zwemwedstrijd met Kromowidjojo ‘als het maar geen geld kost’

sport

De motie van PVV-raadslid Ton van Kesteren voor een zwemwedstrijd met Ranomi Kromowidjojo in De Papiermolen is aangenomen. Sportwethouder Inge Jongman voegde daar wel aan toe: “Als het de gemeente maar geen geld kost.”

Van Kesteren wil de wens van de bekende zwemster in samenwerking met de provincie en eventueel het bedrijfsleven realiseren in het pas verbouwde gemeentelijke openluchtbad.

Met het plan haalt Van Kesteren ook het maatschappelijk belang van zwemles aan:  “Veel nieuwkomers hebben veelal een trauma m.b.t. water omdat men onder hachelijke omstandigheden over water naar Europa is gekomen. Het volgen van zwemles kan door een fantastisch evenement met superster Ranomi Kromowidjojo enorm worden gepromoot”, zo schreef fractievoorzitter Ton van Kesteren dinsdag in een persbericht.

Kromowidjojo maakte haar wensen maandag duidelijk op Twitter:

 

Deel dit artikel: