Koen Schuiling: “Ik ben geen VVD-burgemeester, ik ben burgemeester van iedereen!”

“Ik heb veel herinneringen aan Groningen, aan de wortels die ik hier heb. De opgaven die hier liggen hebben me hierheen gebracht.” Met die woorden presenteerde de ‘zeer vereerde’ Koen Schuiling zich dinsdagmiddag als aanstaand burgemeester.

“Gezamenlijke opgave richting Noord-Nederland, Stad en Ommeland”

“Ik kijk met enorm veel plezier terug naar de periode in Groningen. We moeten samen het besef hebben dat we een gezamenlijke opgave hebben richting Noord-Nederland, Stad en Ommeland. Ook is heel belangrijk dat Haren en Ten Boer zich thuisvoelen na de herinrichting van de gemeente,” aldus een trotse Schuiling.

“We willen heel veel, maar het is lastig”

Ook komt Schuiling in zijn eerste speech gelijk terzake over problemen in de Stad : “De financiële klem ligt er wel op. We willen heel veel, maar het is lastig. Met elkaar schouders onder zetten om voor veel mensen wat te betekenen.” Ook op het sociale domein ziet Schuiling uitdagingen: “Er zijn nogal wat mensen die er graag bij willen horen maar voor wie de afstand groot is, daar voel ik me nadrukkelijk mee verbonden. Ik ben dan ook blij met activiteit op het sociaal domein in de Stad”

Felicitatie van alle kanten

De felicitatie van Karin Dekker, voormalig raadslid en wethouder in de stad Groningen, kreeg speciale aandacht van Schuiling: “Een leuke reactie is die van Karin Dekker, huidig wethouder van Assen. Van wie ik weet dat het uit een goed hart komt. We gaan samen kattenkwaad uithalen in Noord-Nederland. En ik ben geen vrouw, daar kan ik ook niks aan doen!”

“Ik ben geen VVD-burgemeester, ik ben een burgemeester van iedereen”

Schuiling werd afgelopen maandag gepresenteerd als aanbevolen burgemeesterskandidaat. Tot zijn aantreden in oktober is Schuiling (VVD) burgemeester van Den Helder.  Hij was eerder raadslid en wethouder in Groningen. De VVD-er Schuiling is de eerste Groningse niet PvdA-burgemeester in 68 jaar. Daarover zegt Schuiling: “Je word snel in een hokje geplaatst. Ik ben geen VVD-burgemeester, ik ben een burgemeester van iedereen!”