Partij voor de Dieren tegen roofvogelshow Zomerfolkfestival

nieuws
Foto: Gerrit Kiekebos

De Partij voor de Dieren is tegen de roofvogelshow, die gepland staat tijdens het Rapalje Zomerfolkfestival in het Stadspark op 15 en 16 juni.

De partij wil dat het gemeentebestuur aan de organisatoren vraagt om de show uit het programma te schrappen.

“Roofvogelshows leiden ertoe dat wilde dieren zoals haviken en uilen uit de natuur worden weggevangen, illegaal verhandeld en in een hok terecht komen”, aldus de PvdD. “Voor de shows worden ze hongerig gehouden, zodat ze een reden hebben om terug te keren naar de handschoen. Het zijn dieren die van nature bang zijn voor mensen en de shows vormen dan ook een bron van stress voor de dieren”.

Deel dit artikel:

 1. Doet me denken aan circussen met dieren: niet meer van deze tijd. Laat wilde dieren met rust, ze hoeven echt niet voor ons vermaak op te treden.

  1. Áls dat al zo is, K.Vaak: JIJ kan daar iets aan doen als je zou willen.
   Dieren wordt niets gevraagd en hebben geen keus… en dat geldt overigens ook voor de dieren in de intensieve vleesleedindustrie.

 2. Ik sta achter de partij vd dieren dus ik ga pas na de show (14.30)naar rapalje want vind de muziek wel mooi. Jammer dat zo ‘n vriendelijk evenement niet diervriendelijker is. Ook wat betreft het bio industrie vlees aldaar. Iets voor de organisatie om aan te werken? Ik hoop het want ben fan

 3. Het is weer heerlijk roeptoeteren. Vogels halen uit het wild? Sorry, maar er is al even een CITES verklaring nodig voor het mogen houden/verhandelen van roofvogels en uilen. Zonder die papieren willen mensen ze niet eens omdat er hoge straffen tegenover staan wanneer je in het bezit bent van een vogel zonder CITES document en zonder gesloten voetring.

  Hongerig houden? Nee, in conditie en met enigzins trek. Op het moment dat een roofvogel honger heeft zal deze agressief worden en meer zin hebben om zelf te gaan jagen dan terug komen naar de handschoen. Een hongerige vogel zal (net als wanneer ik hongerig ben) absoluut niet in staat zijn om energie te verbruiken.

  Van nature bang van mensen? Ook niet. Kijk maar eens goed naar de vele (roof)vogels die zich in stedelijk gebied laten zien en zich nergens wat van aantrekken. (Helaas met alle gevolgen van dien)

  GOEDE en EDUCATIEVE demo’s zijn helaas keihard nodig om mensen de waarde van deze dieren in te laten zien, wat deze bijdragen in de natuur en hoe wij er als natuurverkloters netjes mee om moeten gaan… Helaas zijn er een hoop mensen die op muziek evenementen, grote braderieën en kermissen gaan staan met de dieren, dát is in mijn ogen een no go.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *