Gemeente gaat 2700 keukentafelgesprekken voeren

Zo’n 2700 gesprekken gaan medewerkers van de gemeente voeren met mensen die recht hebben op huishoudelijke hulp.

De hulp moet op maat en niet, zoals nu, aan algemene maatregel zijn. Volgens het gemeentebestuur heeft niet iedereen dezelfde hulp nodig. De keukentafelgesprekken moeten nog dit jaar worden gevoerd.  De rijksoverheid bepaalde onlangs dat iedereen dezelfde eigen bijdrage moet leveren aan huishoudelijke hulp: namelijk 17. 50 per maand.

De gemeente is per jaar 11 miljoen euro kwijt aan huishoudelijke hulp

Deel dit artikel:

 1. En nu het eerlijke verhaal;

  Doordat de politiek in de gemeente Groningen op de vingers is getikt door een gerechtelijke uitspraak. Daaruit kwam naar voren, dat er geen algemene maatregel mag worden doorgevoerd, maar dat ieder individu apart moet worden beoordeeld.

  En dat de mensen die het aangaan, juridisch worden bijgestaan tijdens dit ‘keukentafelgesprek’. En de mensen, dat vanuit de ambtelijke organisatie zich ook dusdanig kunnen identificeren vanuit het BIG-register en daarvoor gekwalificeerd zijn om te beoordelen! En dus geen boventallig personeel, dat ooit in de IT heeft gewerkt bij de gemeente Groningen en denken deze klus te zullen klaren! Het gebeurd!

 2. ‘Volgens het gemeentebestuur heeft niet iedereen dezelfde hulp nodig’
  Daarom heet het ook een maatwerkvoorziening waarbij per individu gekeken wordt wat er nodig is. Daar heeft de hoogste rechter 3 jaar geleden al uitspraken over gedaan, de kranten stonden er vol mee. Groningen houd er kennelijk eigen wetgeving op na.
  https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Centrale-Raad-van-beroep/Nieuws/Paginas/Centrale-Raad-oordeelt-huishoudelijke-hulp-blijft-taak-gemeente-.aspx

 3. Alweer wij.
  Na twee faillissementen ga ik straks een derde meemaken. Tot ziens bij het WW loket en daarna fijn de bijstand in. Drie maal is scheeprecht

 4. Niks extra hulp. 1 cliënt heeft al minder hulp een ander cliënt krijgt helemaal niks meer.
  We worden voorgelogen, let maar op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *