Dramatische ontknoping zorgt voor degradatie Gorecht

Foto Andor Heij. Gorecht - Broekster Boys

Gorecht uit Haren is zaterdagmiddag thuis via de nacompetitie gedegradeerd uit de eerste klasse. Tegen VEV’67 uit Leek werd na verlenging met 4-2 verloren.

Het was een dramatische middag voor Gorecht, want de ploeg stond na 90 minuten met 2-0 voor door doelpunten van Wout van der Velde en Jos Beek. Tweedeklasser VEV kreeg wel kansen, maar Gorecht doelman Willem Bouwkamp was niet te passeren. Doordat VEV’67 in de slotfase veel risico’s nam en één op één ging spelen kreeg Gorecht ook een paar grote mogelijkheden om het helemaal af te maken. Er leek dus geen vuiltje aan de lucht, maar in blessuretijd scoorde VEV twee keer: 2-2. In de verlenging werd Gorecht helemaal in mineur gebracht toen de Leeksters nog twee keer het Harense doel troffen.

Gorecht speelt daarom volgend seizoen in de tweede klasse. VEV’67 gaat door naar de volgende ronde voor promotie naar de eerste klasse. De club uit het Westerkwartier heeft het nog druk aan het einde van het seizoen, want de Leeksters spelen ook nog tegen hoofdklasser Flevo Boys in de finale van de noordelijke districtsbeker.