Zes tips over straatroven in Haren en Paterswolde

nieuws
Foto Martin Nuver 112groningen.nl

De uitzending van Opsporing Verzocht dinsdagavond heeft zes tips opgeleverd in de zaak van de straatroven in Haren en Paterswolde. Dat heeft de politie laten weten.

In totaal zijn er vanaf eind maart vier straatroven gepleegd. De eerste was op zaterdagochtend 30 maart. Op de Rijksstraatweg in Haren werden twee achttienjarige fietsers beroofd en mishandeld. De groep overvallers gebruikte daarbij veel geweld. Eén slachtoffer werd bedreigd met een mes en werd geslagen. De  ander werd tot bloedens toe op zijn hoofd geslagen. De buit bedroeg uiteindelijk een pakje sigaretten.

Op zondagavond 21 april rond 22.15 uur was het opnieuw raak. Op de Nieuwe Akkers in Paterswolde werd ter hoogte van een sportveldje een zestienjarige jongen ernstig toegetakeld, die daarbij bewusteloos raakte. In de uitzending van Opsporing Verzocht werden camerabeelden getoond. Een camera legde zeven jongens vast die voor een supermarkt aan de Hoofdweg fietsen. Op de hoek werd even later de tiener mishandeld. De politie vermoedt dat deze groep iets met de mishandeling te maken heeft, dan wel getuige is geweest.

Eind april vonden de laatste twee straatroven plaats. Op 23 april werd een 54-jarige man overvallen door twee passerende mannen. De man fietste van Zuidlaren naar Haren en werd meerdere keren geslagen en ook bedreigd met een mes. De overvallers stalen een telefoon en een portemonnee. Op 27 april rond 23.30 uur werd een 49-jarige man overvallen door een man die daarna hulp kreeg van een tweede en derde overvaller. Het slachtoffer kon desondanks ontkomen.

“Blij met alle tips”
De politie laat weten blij te zijn met alle tips. “Bij de tips worden ook namen genoemd”, laat een woordvoerder weten. “Ons onderzoek gaat verder. Dank voor het kijken en meedenken.”