Prijs voor 10.000ste spitsmijding in Groningen

Ronald Bierman ontving afgelopen vrijdag een speciale attentie van Groningen Bereikbaar-directeur Wilko Huyink. Deze kreeg hij omdat hij de tienduizendste Groninger is die via TimesUpp meldt dat hij de spits mijdt door met de fiets naar het werk te gaan.

Naast de oorkonde ontving Bierman een wake-up light als beloning. Bierman besloot met de racefiets vanuit Roden naar zijn werk in Groningen te gaan reizen, toen zijn auto stuk ging. “Met Gafilevrij krijg ik een beloning voor mijn fietsritten. Dat is voor mij een mooie stimulans om met de fiets te blijven gaan. Op deze manier heb ik inmiddels een mooi bedrag bij elkaar gespaard.”

Iedere keer dat Gafilevrij-deelnemers de auto tijdens de spits laten staan, sparen ze voor credits. Hoe vaker de avondspits wordt gemeden, hoe meer credits zij verdienen. De gespaarde credits kunnen worden verzilverd voor cadeaus of een schenking aan een goed doel tot een bedrag van € 275,-. Volgens Groningen Bereikbaar zorgen zij ervoor dat er dagelijks gemiddeld 160 auto’s minder tijdens de spits in Groningen rijden.

 

Deel dit artikel: