Plan verbouw stadhuis: Aan buitenkant verandert niets

nieuws
Foto: Gemeente Groningen

Het plan voor de verbouw van het stadhuis aan de Grote Markt is klaar. Het belangrijkste is dat er aan de buitenkant helemaal niets veranderd.

In het plan van het college van B&W gaat de raadszaal naar de derde verdieping, omdat daar meer ruimte is. De kamers van de raadsfracties gaan naar de begane grond. Het atrium wordt een ontvangstzaal. Daarnaast wordt het gebouw duurzaam doordat er veel energiebesparende maatregelen getroffen worden. Een plattegrond van het vernieuwde stadhuis is hier te vinden.

Nieuwe Stadhuis verbouwing Nieuwe Stadhuis verbouwing Nieuwe Stadhuis verbouwing Nieuwe Stadhuis verbouwing Nieuwe Stadhuis verbouwing

De kosten zijn begroot op 15,5 miljoen euro. Begin volgend jaar gaat het stadhuis in de stijgers en is anderhalf jaar later klaar. De vergaderingen worden verplaatst naar het provinciehuis en de ambtelijke organisatie gaat tijdens de verbouw naar de Radesingel 6.

Aanpak Stadhuis afl3 Nienke from Gemeente Groningen on Vimeo.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *