Laatste boer van Euvelgunne leeft voort in Thies Dijkhuisfonds

nieuws

Ter nagedachtenis aan Thies Dijkhuis en om zijn levenswerk voort te zetten, heeft Het Groninger Landschap besloten om een Thies Dijkhuisfonds in het leven te roepen.

Het fonds wordt gebruikt voor de instandhouding van de boerderij, het beheer van de Hunzezone en het verdere herstel van de Hunze in de stad Groningen. In maart 2019 overleed Thies Dijkhuis, de laatste boer van Euvelgunne. Zijn leven lang woonde hij op de boerderij Euvelgunnerheem in Euvelgunne, aan de oude bedding van de Hunze. Samen met broer Teun en zus Fré heeft hij zich ingezet om de Hunzezone te behouden tegen de oprukkende stad. Nu vormen zijn boerderij en het omliggende land een oase te midden van stedelijke bebouwing en bedrijvigheid.

Thies Dijkhuis was enorm trots op dit levenswerk en kon als geen ander genieten van zijn zwartbonte koeien en Groninger blaarkoppen in de Hunzezone. Uiteindelijk kreeg hij voor zijn inspanningen erkenning van de gemeente Groningen in de vorm van de erepenning van de stad.

Eerder deze maand was Dijkhuis ook al in het nieuws vanwege een beeld van hem dat de Bedrijvenvereniging Zuidoost realiseert.

‘Laatste boer van Euvelgunne’ geëerd met beeld

Deel dit artikel: