Groot passantenonderzoek op Jaagpad vanwege moordzaak

nieuws
Foto: Wouter Holsappel

De politie heeft dinsdag een groot passantenonderzoek gehouden op en rondom het Jaagpad op de Zernike Campus. Dinsdag is het precies een week geleden dat een 27-jarige man uit de stad op dit pad van het leven werd beroofd.

Politieagenten waren dinsdag aan het einde van de middag en aan het begin van de avond op het Jaagpad te vinden. Ze stonden onder andere bij de fietsbrug over het Reitdiep richting Vinkhuizen en ook aan de noordkant in de buurt van de professor Uilkensweg. Politiemensen spraken voorbijgangers aan in de hoop meer informatie te krijgen. Dat het passantenonderzoek juist op dit moment werd gehouden is niet vreemd: het is het tijdslot waarin vorige week de 27-jarige man werd neergestoken en om het leven kwam. De kans is groot dat mensen die vorige week rond die tijd over het Jaagpad fietsten of liepen, nu ook op op het pad te vinden waren.

Het passantenonderzoek maakt onderdeel uit van een groot onderzoek van de politie. Afgelopen zondag werd al een compositietekening gepubliceerd van een man die gezocht wordt in verband met de steekpartij. Dat leverde in de eerste dagen direct al 76 tips op. Dinsdagavond besteedt het televisieprogramma Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak. De politie blijft ondertussen op zoek naar informatie. Mensen worden opgeroepen dat als ze iets gezien hebben, hoe onbelangrijk en klein dit volgens hen ook is, zich te melden bij de politie op telefoonnummer 0900 88 44.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Wouter Holsappel
Foto: Wouter Holsappel
Deel dit artikel: