Getuige dodelijk steekincident Zernike meldt zich

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

De hardlopende getuige waarnaar de politie op zoek was vanwege het dodelijke steekincident aan het Jaagpad op Zernike heeft zich gemeld bij de politie. Dat heeft een woordvoerder woensdagavond bekendgemaakt.

Woensdagmiddag maakte de politie bekend op zoek te zijn naar een hardlopende vrouw die rond het tijdstip in de buurt van het incident gezien was. “We hebben de hoop dat zij meer informatie heeft en ons wellicht kan helpen bij het opsporen van de verdachte”, aldus een politiewoordvoerder woensdagmiddag. Rond 20.00 uur maakte de politie bekend dat de vrouw zich in de middag al gemeld heeft op het politiebureau. “Van haar gaat er snel een verklaring opgenomen worden. Ik wil nog wel toevoegen dat bij het woord getuige mensen er van uit gaan dat zij iets van incident moet hebben gezien. Dit hoeft niet perse. Het is iets wat we de komende tijd gaan onderzoeken.”

Groot onderzoek
Bij het steekincident dat dinsdagavond rond 19.15 uur plaatsvond kwam een 27-jarige man uit de stad Groningen om het leven. De politie is direct een groot onderzoek begonnen. Daarbij werd onder andere een speurhond, een politiehelikopter maar ook een specialistisch zoekteam van Veteranen ingezet. De dader is na het incident gevlucht. Het zou gaan om een man die tussen de twintig en dertig jaar oud is. Hij is 1.70-1.80 meter lang en heeft een Zuid-Europees uiterlijk. Tijdens het geweldsincident droeg hij een donkere broek en een donker petje. Hij is naderhand in de richting van Selwerd of Paddepoel gelopen.

Alle informatie bij politie welkom
Een woordvoerder laat weten dat ondertussen alle informatie welkom is. “Ben je in de directe omgeving van het plaats delict geweest dan kun je iets gezien hebben. Hoe klein het ook is, voor ons kan het ontzettend belangrijk zijn. Al deze mensen die ook maar iets opgemerkt hebben kunnen met ons bellen op telefoonnummer 0900 88 44.”

Deel dit artikel: