Be Quick 1887 pakt benodigd punt en blijft in de hoofdklasse

sport
Foto Andor Heij Stadion Esserberg Be Quick 1887

Be Quick 1887 heeft zich op de laatste speeldag op eigen kracht gehandhaafd in de hoofdklasse A op zondag. In Bussum tegen SDO werd het laatste benodigde punt gepakt: 2-2.

Dat punt was nodig, want de concurrenten MSC en De Bataven wonnen. Het was een zware wedstrijd voor Be Quick, want SDO kon theoretisch nog kampioen worden. Via een vrije trap van Daniel Teune kwam Be Quick voor. Nog voor de pauze maakte SDO gelijk en na de pauze kwam SDO zelfs voor. Theo Visser en Glenn Hemmers scoorden. Na 80 minuten maakte Rico Cordes er 2-2 van en die score werd door de Groningers over de meet getrokken.

In de hoofdklasse A werd DEM kampioen. Hoogeveen, SDO en Hoogland spelen nacompetitie voor promotie. De Bataven en Fortuna Wormerveer spelen nacompetitie tegen degradatie. Achilles 1894 en RKHVV degraderen. Achilles uit Assen zou sowieso stoppen met zondagvoetbal na dit seizoen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *