Onweersbuien trekken over Groningen

nieuws
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

Regen- en onweersbuien trekken woensdagavond over Groningen. Ondanks dat dit mooie plaatjes oplevert, betekent het ook dat er de komende dagen een ander weerregime haar intrede gaat doen.

“Ik zie behoorlijk wat ontladingen”, vertelt fotograaf Patrick Wind, die ook de maker is van de hoofdfoto bij dit artikel. “Daarnaast komt er ook flink wat regen naar beneden.” Op het KNMI-meetstation in Eelde is woensdag aan het einde van de avond bijna drie millimeter afgetapt. De meeste neerslag viel tot nu toe in Lauwersoog waar 9,4 millimeter regen viel. De buien trokken in de avonduren vanuit de regio Achterhoek/Twente naar het noordwesten waarbij vooral Drenthe en Friesland getrakteerd werden op een aantal stevige buien waarbij ook Groningen niet werd overgeslagen. “Ja hoor, ga je naar bed en dan breekt de pleuris uit”, schrijft Renske Huiting op Twitter. “Regen is tot daar aan toe, maar ik heb een hekel aan onweer.” Anderen daarentegen kunnen het onweer wel waarderen. “Vandaag begint dan ook weer het onweersseizoen! Lekker man”, schrijft Robbert Kuiper.

Vanwege de regen- en onweersbuien vaardigde het KNMI ‘code geel’ af voor een groot deel van Noord-Nederland. Tot noemenswaardige problemen heeft het echter niet geleid. In Overijssel ramde een trein van vervoersbedrijf Arriva een boom die door de harde wind op het spoor was beland. Voor zover bekend raakte hierbij niemand gewond. In Zwolle moest de wedstrijd tussen PEC en FC Groningen gestaakt worden.

Met de onweersbuien zal het weer de komende dagen ook uit een ander vaatje gaan tappen. De temperatuur doet iedere dag een stapje terug, waarbij er ook regelmatig kans is op regen. Donderdag wordt het nog twintig graden, zaterdag op Koningsdag wordt het maximaal twaalf graden. Volgende week lijkt de temperatuur weer te gaan klimmen.

Deel dit artikel: