Koningsdag 2019 in Groningen: Waar moet je dit jaar zijn?

nieuws
Foto: Ecco van Oosterhout

Rommelmarkt, muziek en een grachtenparade. Voor ieder wat wils tijdens de Koningsdag 2019 in Groningen. Hieronder vindt een overzicht van activiteiten tijdens de verjaardag van ons staatshoofd.

Natuurlijk is er, zoals ieder jaar, weer een vrijmarkt op de singels in de Stad. De opbouw begint om 07.00 uur. Tussen 09.00 uur en 17.00 zijn de kleedjes uitgerold en wordt de waar uitgestald. Daarnaast zijn er op diverse plaatsen kleinere vrijmarkten. Aan Westerhaven is een speciale Kindervrijmarkt en in vrijwel alle wijken worden lokale buurtmarkten georganiseerd.

Op het grote podium op de Vismarkt is vanaf vrijdagavond tot zaterdagmiddag muziek. Daarnaast staan er verschillende kleinere podia verspreid door het centrum. Naast deze podia is er op de drafbaan ruimte voor dertigduizend bezoekers op Kingsland. In het stadspark wordt het Nederlandstalige festival Helden van Oranje georganiseerd. Daarnaast zijn ook bij Paradigm en bij de Graanfabriek feesten.

Door de Diepenring vaart vanaf 13.00 een botenparade met versierde schepen. Deze start  bij het voormalige Ludina-terras, ter hoogte van Ebbingebrug. Op de Ossenmarkt zijn vanaf 13.00 uur meerdere kinderactiviteiten, muziek, midgetgolf, pannavoetbal en er zijn knutsel- en klushoeken.

Door de festiviteiten zijn meerdere straten afgesloten en geldt op meerdere plekken een parkeerverbod. Meer informatie hierover vindt u hier.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *