KNVB schuift 33e competitieronde door vanwege Europees succes Ajax

sport
Foto: fcgroningen.nl

De KNVB heeft de 33e speelronde in de eredivisie verplaatst naar woensdag 15 mei om 19.30 uur. Groningen speelt dan uit tegen FC Emmen.

Dat gebeurt, omdat Ajax de halve finale heeft bereikt van de Champions League. Hier was vooraf in het speelschema geen rekening gehouden.

De 33e speelronde wordt daardoor de laatste speelronde van de eredivisie. De KNVB wil dat de laatste twee competitierondes tegelijkertijd afgewerkt worden.

Deel dit artikel:

 1. Daar zullen heel veel clubs niet blij mee zijn aangezien deze clubs op woensdag veel mindere omzetten draaien dan in een weekend wedstrijd.
  Dat kun je wel gaan roepen van dat het goed is voor het Nederlandse voetbal maar daar hebben de meeste clubs niks aan, die hebben spelers die lang niet goed genoeg zijn voor een transfer naar het buitenland.
  Het is alleen goed voor de kassa van Ajax, PSV, ( extra CL plek/plaatsing groep fase in toekomst wellicht) trainers met buitenland ambitie’s, de betere spelers plus de onvermijdelijke zaakwaarnemers en de UEFA-coëfficiënten ranglijst. ( waar je in feite niets aan hebt aangezien de Nederlandse clubs schrikbarend slecht presteren in Europa op Ajax na )

  1. Succes van club uit Ajax, gaat volledige kannibalsering van eredivisie door die club betekenen. Dit succes luidt einde van clubvoetbal in Nederland in.

   R.I.P Eredivisie.

 2. De KNVB zou moeten verhuizen naar Amsterdam naast het Johan Cruyff stadion!
  Dat is toch de enige voetbalclub in Nederland waar die zielepoten uit Zeist aandacht aan schenken!

 3. Wat weer een jaloezie op de fraaie resultaten van Ajax. Zeer bekrompen om niet in te zien wat het belang voor het Nederlands voetbal hiervan is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *