“Dit toernooi geeft lesbische vrouwen een plek waar ze zichzelf kunnen zijn”

nieuws

Aankomend weekend wordt er in Sporthal Selwerd de 30ste editie van het Europees lesbisch volleybaltoernooi georganiseerd. 200 deelnemers uit 7 verschillende landen zullen het in 26 teams tegen elkaar opnemen. 

Na de eerste editie in Berlijn in 1989, mag Groningen nu voor de tweede keer gastheer zijn van het toernooi. Naast dat er voornamelijk deelnemers zijn uit West-Europese landen, zijn er ook deelnemers uit Polen en Letland. Vooral in Polen is de repressie van de LGTBQ+ community nog aan de orde van de dag.

De OOG Ochtendshow had vanochtend Leonie Barnier in de studio om ons meer te vertellen over het toernooi.

 

Het toernooi vind zaterdag en zondag plaats in Sporthal Selwerd. Zondagmiddag zullen de finales worden gespeeld. Natuurlijk is men welkom om te komen kijken.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *