Elkaar ontmoeten tijdens De Wijk De Wereld

Mensen in de wijk die elkaar ontmoeten door middel van theater en muziek. Dat gebeurt tijdens De Wijk De Wereld die plaatsvindt in De Hoogte en Korrewegwijk.

Studenten van het Noorderpoort college hebben persoonlijke verhalen van wijkbewoners achterhaald. Daar hebben ze verschillende voorstellingen van gemaakt. Één van de voorstellingen gaat over geluidsoverlast in de buurt. De studenten acteren de flatbewoners en een groep jongeren onder de flat. Vervolgens ontstaat er een conflict waarin vanuit de flat (in dit geval een boom in het park) geroepen wordt dat de jongeren moeten stoppen met lawaai maken. “We willen de oudere mensen in de wijk op deze manier een stem geven, of eigenlijk mee laten spelen in de voorstelling”, aldus Wessel, één van de studenten.

Deze voorstelling is onderdeel van een rondwandeling die deze donderdag plaatsvindt in het kader van De Wijk De Wereld. De theaterwerkplaats is al vanaf december in de Korrewegwijk en De Hoogte met dit soort projecten bezig.

De rondwandeling en de voorstelling vinden deze donderdag om 14:00 uur plaats in het Molukkenplatsoen in de Korrewegwijk.

 

Deel dit artikel: