Donar verliest na verlenging van Leiden

sport
Sean Cunningham van Donar (foto: Gerrie van der Boom - FotoKlick Fotografie)

Donar heeft donderdagavond de voorlaatste wedstrijd in de competitie verloren. In MartiniPlaza werd het tegen koploper ZZ Leiden na verlenging 71-73.

In de eerste helft waren de verschillen klein. Na het eerste kwart was de stand 18-14 voor de thuisploeg, bij rust had Leiden een 31-33 voorsprong. In de eerste minuten na rust had Donar een sterke fase waren Leiden niet tot scoren kwam. Maar na 43-33 kwamen de gasten toch terug, en aan het eind van het kwart hadden ze alweer een voorsprong te pakken: 46-50. In het laatste kwart leek Leiden er met de zege vandoor te gaan, maar na de stand 58-66, met nog minder dan 3 minuten op de klok, lukte het Donar toch om er een verlenging uit te slepen: 66-66. In die verlenging bleek Leiden toch sterker.

Topscorers bij Donar waren Thomas Koenis met 13 punten en Teddy Gipson met 12 punten. Bij Leiden was Darius Thompson topscorer met 21 punten.

Donar staat op de vierde plaats en heeft 42 punten uit 33 wedstrijden. Komende zondag speelt de ploeg van coach Erik Braal de laatste reguliere competitiewedstrijd, thuis tegen Apollo uit Amsterdam. Daarna beginnen de play-offs.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *