Dit staat er voor 2019 in de vernieuwde ‘robuuste planning’ voor de zuidelijke ringweg

nieuws
Foto: Mart Verstraete

Nu de Commissie Hertogh haar Plan van Aanpak heeft gepresenteerd over de zuidelijke ringweg, geeft Aanpak Ring Zuid dinsdagmiddag alvast kort overzicht van de werkzaamheden die dit jaar nog gaan plaatsvinden.

Volgens Combinatie Herepoort wordt er dit jaar ‘beheerst gestart’ met de verdiepte ligging van de zuidelijke ringweg tussen het Julianaplein en het Europaplein: De zuidbaan van de ringweg zal deze zomervakantie zes weken gestremd worden om damwanden aan te brengen. Na de zomervakantie wordt de rest van de damwanden van de bouwkuip geplaatst. Nog voor de zomer worden de oude viaducten over de Hereweg, het Oude en de oude afrit naar de Oosterpoort gesloopt.

Nog voor de zomer wil Combinatie Herepoort beginnen met de aanleg van een tijdelijke weg langs de N7, vanaf de Laan Corpus den Hoorn naar het Vrijheidsplein. Zodra het verkeer hierop rijdt, kan de bestaande parallelweg een stukje naar het zuiden opschuiven. Daarnaast liggen nieuwe aansluitingen bij bedrijventerreinen Driebond, Eemspoort en Westerbroek dit jaar in de planning.Ook het viaduct over de Brailleweg op de A28 wordt verder afgerond.

Het grootste struikelblok voor de zuidelijke ringweg tot nu toe was het inschuiven van de Helperzoomtunnel. Daarna moet de tunnel worden aangesloten op de bestaande wegen. Naar verwachting kan de Helperzoomtunnel uiterlijk 1 april 2020 worden opengesteld voor verkeer.