Derby van het Noorden eindigt onbeslist in Heerenveen

SC Heerenveen – FC Groningen is geëindigd in een 1-1 gelijkspel. De rivalen speelden een wedstrijd met twee gezichten waarin uiteindelijk Pelle van Amersfoort en Paul Gladon voor de doelpunten zorgden. 

FC Groningen moest het stellen zonder Mimoun Mahi. De aanvaller was geblesseerd en werd vervangen door Iliass Bel Hassani. Verder keerde Tim Handwerker na een blessure weer terug in de verdediging.

SC Heerenveen begon sterk aan de wedstrijd en domineerde de openingsfase van de wedstrijd. Pelle van Amersfoort kopte naast uit een hoekschop en opende zo het offensief van de Friezen. Een dikke tien minuten later dook Ben Rienstra, die afgelopen zomer nog interesse genoot van FC Groningen, op in het strafschopgebied. Er stond niemand vrij om zijn voorzet in te tikken. Even later had Morten Thorsby twee grote kansen om de score te openen. Nadat Pelle van Amersfoort Sergio Padt eerst zijn stiftje zag pareren, was het in de 38e minuut raak voor SC Heerenveen.  Van Amersfoort kopte een hoekschop vanaf de linkerkant in het Groninger doel en zette zijn ploeg zo op voorsprong.

FC Groningen speelde slecht in de eerste helft en kwam niet aan voetballen toe. Net als tegen De Graafschap en Excelsior wist de formatie van Danny Buijs moeilijk tot kansen te komen en was er weinig aansluiting tussen de linies.

De tweede helft

De wedstrijd kende twee gezichten. De eerste helft was voor de Friese ploeg en de tweede helft ging duidelijk naar de Groningse formatie. Kaj Sierhuis was na vier minuten voetballen in het tweede bedrijf dicht bij de gelijkmaker. De spits schoot de bal vanuit een lastige positie hard in de hoek, doelman Hahn kon redden. In de 53e minuut was het even schrikken voor de Groningers: Ben Rienstra schoot een bal hard op de paal.

Paul Gladon maakte in de 52e minuut zijn opwachting in het elftal en had nog geen tien minuten nodig om zijn kwaliteit te laten zien aan de toeschouwers in het Abe Lenstra stadion. De spits die eerder de winnende maakte tegen De Graafschap en Excelsior als invaller, kreeg een bal van Iliass Bel Hassani vanaf de rechterkant. De spits schoot de bal hard op doel en zag het net bollen: 1-1. Tien minuten later maakte de Haarlemmer zich bijna onsterfelijk. De spits schoot op aangeven van Kaj Sierhuis de bal in de verre hoek, maar zag Warner Hahn met zijn vingertoppen redden op zijn inzet. In de laatste seconden van de wedstrijd had Jizz Hornkamp nog een grote kans op de winnende treffer. Van dichtbij schoot de Friese rechtsback hard tegen de borst van Sergio Padt. Zo eindigde de Derby van het Noorden onbeslist: 1-1.

volgende week zaterdag speelt FC Groningen thuis tegen koploper Ajax. FC Groningen staat nu op de negende plaats in de Eredivisie. Het gat naar plek 10, SC Heerenveen bedraagt vijf punten en het gat naar plek acht, Willem II, is één punt.

Deel dit artikel:

 1. Paul Gladon in de basis tegen 020.

  Kunt niet van prima kerel Sierhuis, maar ook echte ajaxied Kai Sierhuis, verwachten dat hij, met ziel en zaligheid, 020 van kampioenschap probeert af te houden.

  Misselijk clubje moet zaterdag aangepakt worden. Een reden van het slechte draaien van Doan wordt ook veroorzaakt door gore streken van Ajax.
  Zal me niets verbazen als ze tijdens VIP behandeling voor Doan bij CL wedstrijden, tegen hem hebben gezegd dat als hij blijft scoren, zijn prijs omhoog gaat, en de kans van transfer naar 020 kleiner wordt. Verpakt in een geintje met knipoog.

  En ondertussen klagen over weerstand in eredivisie, en daarbij zich ontwikkelen tot ordinaire koopclub.

  1. Wat een gezeur, zit toch altijd niet zo te klagen dat je eigen club door anderen wordt benadeeld. Er is geen greintje bewijs voor dit soort aantijgingen.
   Complotdenkers roepen altijd maar wat zonder dat ze op de hoogte van de feiten zijn. Doan gaat echt niet naar Ajax, daar is hij niet goed genoeg voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *