60.000 euro provinciale subsidie voor ‘proeftuin’ noordelijke game-industrie

Gameplatform Indietopia krijgt 60.000 euro subsidie van de Provincie Groningen voor het opzetten van ‘Prototopia’: Een proeftuin voor beginnende game-ontwikkelaars om zich te vernieuwen en hun zakelijke kant te ontwikkelen. 

Aan de proeftuin, ‘Prototopia’, kunnen beginnende bedrijven uit heel Noord-Nederland deelnemen. Hier kunnen ze nieuwe computerspellen testen en gebruik maken van virtual reality-brillen, 3D-printers en servers. De proeftuin is gekoppeld aan een stimuleringsprogramma voor beginnende ondernemers in de game-industrie. Hier leren beginnende ondernemers ondernemersvaardigheden en gaan ze op zoek naar startkapitaal om hun bedrijf te laten groeien. Het is de bedoeling dat hierdoor vijftig nieuwe arbeidsplaatsen ontstaan.

Organisaties die een computerspel willen laten ontwikkelen met een maatschappelijk doel kunnen ook terecht bij Prototopia. Daarbij kan het bijvoorbeeld gaan om organisaties die zich bezighouden met de energietransitie, het milieu of de zorg. Zo bestaat het spel ‘Underground’, waarmee chirurgen hun motorische vaardigheden voor een kijkoperatie trainen. Dat werkt effectiever dan een dure simulator.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *