21-jarige Groninger aangehouden voor vuurwerkincident tijdens derby

sport
Foto: fcgroningen.nl

De politie heeft deze week een 21-jarige man uit Groningen aangehouden, zo meldt de Leeuwarder Courant. Hij zou betrokken zijn bij het vuurwerkincident dat plaatsvond tijdens de uitwedstrijd van FC Groningen tegen SC Heerenveen van 14 april jl. 

Volgens de politie werd de 21-jarige man opgepakt na onderzoek van de videobeelden uit het stadion, alsmede dankzij getuigenverklaringen. Of de man, die een nacht op het politiebureau heeft doorgebracht, verder wordt vervolgd hangt af van het oordeel van het Openbaar Ministerie. Zij is hierover nog in beraad.

Bij het vuurwerkincident, waarbij vuurwerk uit het uitvak in het familievak in het Abe Lenstra-stadion gegooid werd, raakte een supporter gewond aan het gezicht.

Deel dit artikel: