21-jarige Groninger aangehouden voor vuurwerkincident tijdens derby

sport
Foto: fcgroningen.nl

De politie heeft deze week een 21-jarige man uit Groningen aangehouden, zo meldt de Leeuwarder Courant. Hij zou betrokken zijn bij het vuurwerkincident dat plaatsvond tijdens de uitwedstrijd van FC Groningen tegen SC Heerenveen van 14 april jl. 

Volgens de politie werd de 21-jarige man opgepakt na onderzoek van de videobeelden uit het stadion, alsmede dankzij getuigenverklaringen. Of de man, die een nacht op het politiebureau heeft doorgebracht, verder wordt vervolgd hangt af van het oordeel van het Openbaar Ministerie. Zij is hierover nog in beraad.

Bij het vuurwerkincident, waarbij vuurwerk uit het uitvak in het familievak in het Abe Lenstra-stadion gegooid werd, raakte een supporter gewond aan het gezicht.

Deel dit artikel:

 1. Het OM is weer eens in beraad of de vuurwerkgooier moet worden vervolgd!

  Het wordt zo langzamerhand toch een geweldige soap in dit land!
  Zegt een politicus “minder Marokkanen” dan hoeft het OM niet eens in beraad te gaan en vervolgt onmiddellijk!
  En zegt een andere politicus dat Russen levensgevaarlijk zijn en hun president ook dan hoor je het OM niet eens!

  Er is een gewonde gevallen door het vuurwerk!
  Niet zeker of deze persoon het heeft veroorzaakt maar vuurwerk gooien is VERVOLGEN!

 2. In beraad ? , die kansloze vuurwerk gooiende kneus een levenslang stadionverbod geven, en daarmee bedoel ik voor elke vorm van stadion/hal/terrein waar sport wedstrijden worden georganiseerd.

 3. Volledig mee eens, levenslang Europees stadionverbod. Anders gaan ze wel in het buitenland lopen zieken. En uiteraard een meldplicht bij de politie bij elke thuiswedstrijd van de FCG, maar dit zal wel niet mogelijk zijn helaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *