VV Groningen pakt belangrijke punten in stadsderby tegen PKC’83

sport
Foto Andor Heij: VV Groningen - PKC'83

De stadsderby in de eerste klasse E op zaterdag tussen VV Groningen en PKC’83 op sportpark Het Noorden van VVG werd met 4-3 gewonnen door de gastheren.

PKC’83 opende sterk, maar VVG kwam na 21 minuten op voorsprong. Wesley Walstra werd gevloerd en Tim van der Molen schoot de strafschop raak. Er volgden nog twee strafschoppen die door beide clubs betwist werden. Brian Inge schoot namens PKC de gelijkmaker binnen en Davy Wilkens zette VVG weer op voorsprong. Dat ging via de rebound, want PKC doelman Ben Meedendorp pakte de eerste inzet van Wilkens.

Na rust zette Van der Molen op aangeven van Walstra VVG snel op 3-1. VVG blunderde achterin en Inge maakte er 3-2 van. PKC drukte en VVG loerde op de counter. Na 72 minuten maakte Van der Molen vanuit die counter de 4-2. In de leuke aanvallende wedstrijd werd het nog 4-3 door Koen Hateboer. Vrijwel direct daarna floot de scheidsrechter af. PKC staat nu zevende en VVG negende.

“We hadden veel inzet en de wil om te winnen”, aldus VVG trainer Jouke Faber. “Dat hadden we in eerdere wedstrijden ook, maar we hadden steeds heel veel pech. Dit keer hadden wij het geluk dat zij in het begin veel kansen lieten liggen. Deze punten waren broodnodig”.

“Op vechtlust hebben zij verdiend om te winnen”, zei PKC doelman Ben Meedendorp. “Maar de meeste kansen waren toch voor ons. Het ontbeerde ons aan geluk”. Volgens Meedendorp moet PKC niet meer aan een periodetitel denken: “Daar zijn we niet goed genoeg voor. We hebben gewoon een te smalle selectie. We moeten ons zo snel mogelijk veilig spelen en dat moet wel goed komen”.