Toch vijf zetels voor FVD, één zetel voor de PvdD

nieuws

Aanstaande maandag zal de definitieve uitslag vastgesteld worden, er is toch nog een wijziging. In tegenstelling tot wat eerder werd bericht krijgt Forum voor Democratie vijf zetels en de Partij voor de dieren er één.

Dat was al de eerste uitslag in de nacht van woensdag op donderdag. Maar donderdag werd door de provincie gemeld dat het FvD er vier kreeg en de PvdD de twee zetels behield.

De lijst zoals die maandag door het stembureau wordt vastgesteld ziet er zo uit:

GroenLinks                        6

Partij van de Arbeid         5

Forum voor Democratie  5

ChristenUnie                      4

Socialistische Partij           4

VVD                                      4

CDA                                      3

Groninger Belang              3

D66                                       3

PVV                                       2

Partij voor het Noorden    2

Partij voor de Dieren         1

50 Plus                                  1

Denk                                      0

 

Deel dit artikel:

 1. Als het aan het Forum ligt gaan de gaskranen weer wijd open ( staat op hun a4tje partij programma ) en dan gaan er een stel idioten op het forum stemmen.
  Allemaal figuren zonder enig vorm van solidariteit met de mede inwoners van onze provincie, wat mij betreft mogen al die FVD figuren in de randstad gedumpt worden.

  1. Wat ik begrijp van de nodige bewoners uit dat gebied is dat ze Nederland de inkomsten wel gunnen, maar kapot gaan aan de gemene bureaucratie die opgetuigd is, waardoor hun schade maar niet vergoed wordt, en hun huizen niet verstevigd worden.

   FvD wil onmiddellijk overgaan tot een zeer royale vergoeding waardoor ze zich niet meer aardbevingslachtoffer voelen. Kan me voorstellen dat zij deze teksten meer vertrouwen dan praatjes van Nieboer en Van Tongeren. Geloof in partijkartel met gestoorde hobby’s als klimaattransitie en pact van Marrakesh is weg.

   En wijd open? Weer naar de 50 miljard kuub van Kamp? Lijkt me sterk.

   P.S.

   Energietransitietransitie is echt te waanzinnig voor woorden. Uit een niet bij MSM onder aandacht rapport van een serieuze organisatie (Deltasar o.i.d) blijkt dat er geen versnelling van zeespiegelstijging te zien is. Stabiel op 1,8 centimeter per tien jaar. Om over de meer dan duizend per jaar nieuwe kolencentrales in China nog maar te zwijgen. Energietransitie? Dat is er voor meneer Musk, meneer Siemens en meneer Bank? Dat walvissen door windparken op zee een marteldood via gruwelijke gehoorbeschadiging sterven, kan ze niet rukken.
   Dit plus Marrakesh (goed voor corrupte bouwvrienden van VVD/CDA), gaan voor referenda, niet Rusland willen onderwerpen, en tegen EU als Vierde Rijk onder aanvoering van angstaanjagende narcistische en psychopathische griezels als Verhofstadt en Timmermans hebben gemaakt dat ik FvD stemde. Zou liever op Willem Drees stemmen, maar die leeft niet meer.

   1. Krijg het niet “gehele tekst weergegeven” niet geladen. Ik probeer het later vandaag opnieuw. Ben benieuwd.

    Maar wat ik wel begrijp is dat als herstel/versteviging zonder dralen, en royaal wordt uitgekeerd, de meeste mensen in het aardbevingsgebied Nederland best die 80 miljard euro die nog in de bodem zit, gunnen. En dat ze gevestigde politieke klasse (inclusief GroenLinks en PvdA) niet meer geloven. Die gore corrupte bureaucratie (NCG bijvoorbeeld) die er voor zorgt dat de bewoners niet gewoon hun geld krijgen…dat is grootste probleem.
    Wat ik van de FvD begreep, is dat ze gewoon snel beschikkingen, met daarop forse bedragen voor bewoners, ondertekend willen zien.

    Misschien willen de SP, PvdD (partijen waarop ik heb gestemd, en wellicht weer eens ga stemmen) dit ook wel, maar die gaan ook voor de twee kansloze – samen in vijftig jaar wel twee biljoen – kostende deughobbies (met denivillerend oogmerk, geld van middenklasse naar 1%) van energietransitie en kansloze massa-immigratie.

    Denk dat een snelle, royale vergoeding voor schade bij FvD kansrijkst is. Zoals verzorgingsstaat het veiligst is bij FvD. Paradoxaal misschien, maar ondanks dat ze sociaal-economisch rechts zijn.

    Massa-immigratie (zeker van kansloze Afrikanen die hier allemaal wel even profvoetballer denken te worden, terwijl ze een voetbal nog geen twee keer hoog kunnen houden) en verzorgingsstaat zijn bijvoorbeeld onverenigbaar.

    Maar benieuwd naar verhaal over gaswinning op hun site. Of ze een bovengrens hebben? En zo ja, hoeveel miljard kuub dat is.

 2. Ach wellicht scheelt het de helft onzinvragen van de PvdD. Had het FvD ( wij zijn voor het zsm kapotschudden van het Groninger Erfgoed) er wel vijf op de lijst staan? Een hertelling is ook altijd leuk.

  1. Thats rich!

   Waarom? Omdat jij toch altijd aardbevings (bewust “s” als meervoudsvorm, vind het zo mooi Saksisch), en de ellende die daarbij hoorde, liep te bagatelliseren? Nieuwe oekaze van Paul, Liesbeth en Jesse?

   1. Welkom in de wondere wereld van de nuance. Te hoog gegrepen voor jou. Ik weet het.

 3. Ben trouwens benieuwd of de SP er nu wel bij mag. Zitten we nog 4 jaar met Eelko Chagrijn opgescheept. Laat Jan Hein Mastenbroek het maar doen, die is een stuk zakelijker ingesteld en heeft ook nog een gewone baan in plaats van alleen maar politiek.

 4. Dream on Rene…. Onbegrijpelijk dat die nuchtere Grunnegers 5 zetels aan deze verknipte idioot hebben gegeven. De provincie gewoon misbruikt om zijn lariekoek in de eerste kamer te kunnen verkopen. It’s a bloody shame!

  1. Wim.

   Alsof op de bespottelijke wijze gekozen (via provinciale verkiezingen, en daarna nog een duister proces) leden van de kartelpartijen de Eerste Kamer niet gebruiken als anti-democratische hindermacht. Denk nog even aan de Nacht van Wiegel, en Nacht van Van Thijn.

   Eerste Kamer die via provinciale verkiezingen samengesteld wordt? Een van de redenen dat Nederland geen democratie is. Thorbecke wilde ook geen Eerste Kamer.

   En wat kan de GS nu doen dan? Als Den Haag vindt dat Oost-Groningen en Oost-Drenthe de vernieling in gaan door windturbines-batterijen, dan kunnen de provinciale besturen van deze twee provincies daar niets aan doen.
   Met FvD geen windmolenparken. Windmolens werken denivillerend (Meneer Eon, Meneer Siemens en hufterige boeren worden rijker) en zijn energetische nauwelijks rendabel; een groene leugen.

   Ergste zijn misschien nog wel windmolenparken op zee. Met name walvissen gaan daar kapot aan. Overdovend lawaai, vernietigt na ware martelling hun gehoor, waardoor ze sterven).

   (Het is 5 voor 12. Stop de hersenspoeling op scholen universiteiten en via de gevestigde grote media.)

 5. FvD (onder leiding van een ijdeltuit pur sang) wil in Groningen juist MEER gas wil oppompen in plaats van minder. Helemaal niets te zoeken hier!
  Een dikke middelvinger van deze partij naar de Groningers.

 6. Een orginele coalitie : PVDA(5) SP(4) CU(4) CDA(3) Groninger Belang(3) PvhN(2) 50plus(1) Heeft ook een meerderheid van 22 zetels en kun je al te malle groene plannen achterwege laten. Ook zou je dan mooi eens de lokale partijen kunnen betrekken bij het provincie bestuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *