SC Stadspark dieper in de zorgen, Groninger Boys klopt kampioen Peize

sport
Foto: Martijn Minnema. Stadspark - Valthermond

SC Stadspark verloor in de tweede klasse I van het zondagvoetbal en raakte dieper in de zorgen. Een klasse lager versloeg Groninger Boys de koploper en greep Engelbert de laatste kans.

SC Stadspark verloor thuis met 4-1 van Valthermond. De Drenten kwamen voor rust op voorsprong via Mike Wilts. Na de pauze maakte Jomaro Kelwulan er 1-1 van. Kort daarna tilde Yordi van der Laan Valthermond naar een 2-1 voorsprong. Stadspark probeerde het nog wel, maar liep tegen twee counters aan, die beide door Van der Laan werden afgerond.

Stadspark is twaalfde en voorlaatste met 18 punten uit 21 wedstrijden en kan nacompetitie tegen degradatie bijna niet meer ontlopen en ook rechtstreekse degradatie dreigt.

Helpman verloor donderdag al met 3-1 van koploper Roden en Forward was vrij.

3B

In 3B bezorgde Groninger Boys kampioen Peize de eerste nederlaag van het seizoen. Het werd 3-0 op sportpark West End. Groninger Boys is vijfde met 35 uit 22 en mag blijven hopen op nacompetitie voor promotie.

Engelbert pakte de laatste strohalm tegen directe degradatie. Engelbert won met 3-2 van ASVB, maar blijft laatste met 17 uit 23.