Stad verdient 1,8 miljoen aan grondexploitatie

De stad heeft vorig jaar 1,8 miljoen euro verdiend aan de verkoop van bouwgrond voor zowel woningen als bedrijven. 

Het jaar daarvoor was dat nog 14 miljoen euro. Toch is wethouder Roeland van der Schaaf niet ontevreden: “Het primaire doel is het realiseren van woningen en bedrijventreinen. Vorig jaar hebben we zo’n 1800 bouwvergunningen gerealiseerd en daarmee behoren we tot de top.” De vraag naar woningen in alle sectoren is groter dan het aanbod.

Ook de bedrijventerreinen gaan goed, behalve Westpoort. “We gaan er op studeren hoe we ook dat beter onder de aandacht kunnen brengen”, aldus de wethouder.

Deel dit artikel:

  1. De prijs van een nieuwe woning wordt niet bepaald door de grondprijs maar door de marktwaarde van die woning.
    En dat is maar goed ook anders zou het heel verstorend werken op de woningmarkt.

  2. De gemeente vergeet erbij te vermelden wat er aan leges m.b.t. bouwvergunningen wordt binnen geharkt.
    Ik denk ook dat daar het verdienmodel ligt. In Westpoort staat een verkoopkantoor van de gemeente waar sinds jaar en dag op werkdagen zeker een auto of 4 voor de deur staan, wat de verkoopkosten van deze gronden bedragen kun je nergens terugvinden. Ook in Meerstad zie je sinds jaar en dag hetzelfde fenomeen. Zou wel eens inzichtelijk gemaakt willen hebben wat er na aftrek van rentelasten en verkoopkosten overblijft aan verkochte bouwgronden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *