Schade aan woning door harde wind

112
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Aan een woning aan de Bilderdijklaan in de wijk De Wijert is vrijdagmiddag schade ontstaan door de harde wind. Dat meldt Rick ten Cate van de incidentenwebsite tencatefotografie.nl.

De melding van stormschade kwam rond 17.00 uur bij de hulpdiensten binnen. “Op de bovenste verdieping van een portiekflat is een raam los komen te zitten”, vertelt Ten Cate die ter plaatse is. “Het raam, inclusief kozijn, bungelt nog aan één scharnier en dreigt naar beneden te vallen.” Om dit te voorkomen werden politieagenten en de brandweer ter plaatse gestuurd. “Brandweerlieden hebben het raam en kozijn veilig kunnen verwijderen.” Naar alle waarschijnlijkheid zal de woningcorporatie de schade snel gaan herstellen.

Volgens het KNMI wordt er vrijdagmiddag op het meetstation Eelde een windkracht zes gemeten. De hoogste windstoot die tot nu toe gemeten werd ligt rond de 76 kilometer per uur. In de loop van de avond zal de windkracht af gaan nemen.

Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *