Medewerkers NS voeren maandagochtend actie

Medewerkers van de NS leggen maandagochtend het werk 66 minuten lang neer. Het treinverkeer raakt daardoor in meerdere grote steden flink verstoord, waarschijnlijk ook in Groningen.

Vanuit een groot aantal steden vertrekken de eerste treinen pas vanaf 7.06 uur. Daarna wordt de normale dienstregeling weer opgestart. FNV, CNV en VVMC steunen de staking. De NS-medewerkers willen een betere pensioenregeling. Omdat ze een pensioen vanaf 66 jaar eisen, is er sprake van een werkonderbreking van 66 minuten.

Het is onduidelijk hoeveel medewerkers meedoen. De NS kan daarom nog niet zeggen welke gevolgen de staking heeft. Wel acht de NS de kans groot dat de actie, hoe kort ook, flinke gevolgen gaat hebben voor het treinverkeer.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *