ASR wil mogelijk miljoenen investeren in Campus Groningen

nieuws
Foto: Campus.Groningen.nl

Verzekeraar ASR is, naast 8 andere Campussen in Nederland, in gesprek met Campus Groningen over een mogelijke miljoeneninvestering in vastgoed op het terrein. Dat meldt het Financieel Dagblad dinsdagochtend.

Met een apart vastgoedfonds, het Dutch Science Park Fund,  wil de verzekeringsmaatschappij investeren in tien campussen in Nederland.  ASR investeert nu al 80 miljoen euro in de campus van de TU in Delft. Volgens ASR kunnen de afspraken tussen ASR en de TU Delft niet zomaar bij andere campussen gekopieerd worden:  ‘Delft is een voorloper geweest’, zo stelt Luc Joosten, fondsdirecteur van ASR uit.

ASR zou willen investeren in vastgoed voor projecten waarbij juist die samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven centraal staat. Lisanne Brakenhoff, manager van Campus Groningen, bevestigt aan het Dagblad van het Noorden dat er inderdaad gesprekken zijn. Hoe ver deze gesprekken zijn en om welke bedragen het gaat wil Campus Groningen nog niet zeggen.

Deel dit artikel: