Woningen aan Hoendiep korte tijd ontruimd wegens gaslekkage

112
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Een aantal woningen aan het Hoendiep in de stad is zaterdagmiddag korte tijd ontruimd geweest vanwege een gaslekkage. Niemand raakte gewond.

“De melding van een gaslekkage kwam even na 15.00 uur bij ons binnen”, vertelt Harmen Kuijer van de Groninger brandweer. “Energiebedrijf Enexis was op dat moment al ter plaatse en vroeg om onze assistentie.” Bij aankomst bleek er een gaslucht geroken te worden in een hoekwoning op de begane grond. “Uit voorzorg hebben we de bewoners uit naast- en bovengelegen woningen geëvacueerd. Vervolgens hebben we de gaskraan dichtgedraaid en de woning waar de gaslucht geroken werd geventileerd. Daarmee hebben we een veilige werkruimte gecreëerd voor de monteur van Enexis waarop hij aan het werk kon.”

Nadat er verschillende metingen werden uitgevoerd en er niets meer werd aangetroffen is de brandweer teruggekeerd. Enexis gaat de lekkage professioneel verhelpen. De bewoners van de ontruimde woningen konden binnen een kwartier weer terug.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *