‘Treinvrije’ periode vanwege veel werk aan spoor

nieuws

In de periode van 16 t/m 24 februari wordt er in Noord-Nederland op meerdere plekken op en rond het spoor gewerkt. Er rijden op diverse trajecten bussen in plaats van treinen.

De werkzaamheden aan het spoor voor het project Groningen Spoorzone gaan beginnen. Op ‘De Vork’, in de splitsing tussen de sporen naar Assen en Winschoten, start aannemer Strukton binnenkort met de bouw van zogenaamde opstelsporen. Tussen Haren en Groningen Europapark treffen zij bovendien voorbereidingen voor de bouw van een extra spoor. Sinds 2017 wordt er al gewerkt bij ‘De Vork’. Zo is er in juli van dat jaar 320.000 kuub zand gestort als ondergrond voor de opstelsporen en is er gestart met de aanleg van het archeologisch wandelpark. In bovengenoemd weekend worden er twee wissels geplaatst in het bestaande spoor. Deze zorgen ervoor dat treinen straks naar het opstelterrein kunnen. Verder wordt de eerste 150 meter spoor gelegd en krijgt de overweg Rouaanstraat (die alleen personeel toegang geeft tot het opstelterrein) een beveiligde spoorwegovergang.

Aannemer Strukton start in februari ook met de voorbereidingen voor het extra spoor tussen ‘De Vork’ en station Groningen. Om ruimte te maken, passen ze sporen aan bij Groningen Losplaats. Dat ligt tussen station Groningen Europapark en ’De Vork’. Op station Groningen Europapark wordt het komend jaar ook gewerkt. Aan de kant van de Helperzoom komt een extra perron, voorzien van een lift en een trap. In februari start daarvoor de voorbereiding.

Deel dit artikel:

  1. Dit is het vierde jaar achtereen dat er rond deze periode werkzaamheden zijn. Dit weet ik omdat dit de vierde keer kan worden dat ik te maken heb met vervangend vervoer richting de Motorbeurs in Utrecht, ofwel het traject Groningen – Utrecht. Overigens is het niet alleen de Motorbeurs dat weekend, ook de Huishoudbeurs. Natuurlijk kan het een keer voorkomen, alle begrip daar voor. Ook dat de aansluiting op de bussen net niet lekker is, of dat er helemaal geen plek is voor al die boodschappenkarretjes van de Huishoudbeurs in die bussen. Ik geloof dat ik dit jaar maar met de auto ga, voor de motor lijkt het net te koud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *