SDO: “Haren is een deftige buitenwijk van de stad Groningen”

sport
Foto Andor Heij Stadion Esserberg Be Quick 1887

Een voorbeschouwing op de website van hoofdklasser SDO uit Bussum voor de uitwedstrijd in de hoofdklasse A tegen Be Quick 1887 aanstaande zondag zal in Haren ongetwijfeld voor de nodige opgetrokken wenkbrauwen zorgen.

In een artikel dat grappig is bedoeld wordt Haren omschreven als “de deftige buitenwijk van de stad Groningen”. Dat is in Haren behoorlijk tegen het zere been, omdat Haren een dorp genoemd wil blijven worden.

Ook wordt in het artikel de project X affaire weer opgerakeld en wordt Haren opnieuw als elitaire wijk van Groningen genoemd: “De wijk Haren, waar kinderen met een voorsprong wonen (naar Micha Wertheim), kwam jaren geleden in het nieuws omdat een van de bevoorrechte kinderen een leuk verjaarspartijtje had georganiseerd. Ze had niet alleen de notabelen uit de provincie uitgenodigd, heel speed slikkend Nederland kwam erop af”.

De columnist van SDO doet ook nog een oproep: “Struikelen over een achterblijver is het laatste wat je als koploper wil. Er is een oplossing, Project X-SDO, alle supporters, Gooise arbeiders en moraalrakkers, zondag aanstaande 14.00 uur verzamelen op het feestje bij Be Quick. Dat kunnen ze in Haren heel slecht handelen want wilde feestjes en zwaar bejaarden, dat match niet”.

De hele column

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *