Researchers van BBC’s QI komen met liveshow naar Groningen

nieuws
Foto: No Such Thing As A Fish

Dan, James, Anna en Andy begonnen als researchers voor de populaire BBC-show QI. Daaruit ontstond de podcast ‘No Such Thing As A Fish’. Op 29 mei a.s. komt het team achter deze podcast naar De Oosterpoort in Groningen.

Het team achter de podcast, Dan Schreiber, Andrew Hunter Murray, Anna Ptaszynski en James Harkin, werkten jaren samen als researchers van de bekende BBC quiz, waar Stephen Fry lang de presentatie voor deed en Alan Davies al jaren een vast panellid van is. De podcast ontstond omdat veel grappige feiten de uitzending niet haalden. De podcast heeft meer dan 1,5 miljoen downloads per week, in 2016 en 2017 in de top 10 van meest gedownloade podcasts bij iTunes.

Die podcast is nu vertaald naar een liveshow. De show bestaat uit een live podcast zonder script, met daarvoor nog een gedeelte waarin het team alle buitengewone en bizarre dingen bespreekt die ze gedurende hun tour tegenkwamen. Verwacht feitjes, veel grappen en verhalen over bijvoorbeeld de genitaliën van een octopus, de fagot van Charles Darwin en alles daar tussenin.