Programma lustrum RUG bekend

nieuws
Foto: Joachim Kohler via WikiMedia

De Rijksuniversiteit viert dit jaar het 405-jarig bestaan en dat gaat gepaard met een uitgebreid programma, met als thema “all inclusive”. Dat betekent dat ook niet-studenten en docenten bij de festiviteiten betrokken worden.

Op 6 juni is er een congres over tolerantie, met onder meer 400 onderzoekers van over de hele wereld. Een dag later is er een taartenbakwedstrijd en taartenproeverij op het Broerplein. Weer een dag later keert de ‘Nacht van Kunst en Wetenschap’ terug.

Op 12 juni is het tijd voor een quiz en een sportevenement tussen teams van verschillende faculteiten. Het lustrumbal vindt een dag later plaats in Martiniplaza en alle studenten en medewerkers van de RUG en hun introducees zijn welkom.

Op 14 juni krijgen celbioloog Titia de Lange en historicus Philipp Blom een eredoctoraat en de dag erna is een terugkomdag voor voormalige studenten. Tenslotte gaat op 5 juni het gerenoveerde Universiteitsmuseum weer open voor publiek.

Deel dit artikel: