Minister Wiebes aan de slag met scholieren over klimaatdoelstellingen

Erik Wiebes, minister van economische zaken, sprak maandag met de leerlingen van het Augustinus College over hoe Nederland de klimaatdoelstellingen van het akkoord van Parijs moet halen.

In 2030 moet Nederland de helft minder CO2 uitstoten ten opzichte van 1990. En in 2050 vrijwel niets meer. De bijeenkomst vond plaats in een mobiel leslokaal van de Universiteit, GasTerra en de Gasunie, waar voorlichting gegeven wordt over de energie-toekomst van Nederland.

Groningen moet de energieregio van Nederland blijven, aldus Wiebes. Maar vooral met wind en zonne-energie,  groen gas en de ontwikkeling van waterstof als energiedrager. Kernenergie is voorlopig nog niet aan de orde in Groningen, zegt de minister.

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *