Klimaatspijbelaars: “Goed gesprek met Rutte, maar we zijn er nog niet”

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

De klimaatspijbelaars die vorige week zo’n vijftienduizend scholieren op de been kregen om actie te voeren voor het klimaat hebben dinsdagavond een gesprek gehad met premier Rutte. “Het was een goed gesprek, maar we zijn het niet overal eens over geworden.”

Na de actie van vorige week op het Malieveld in Den Haag, en de protestmars in de Groninger binnenstad die op hetzelfde moment gehouden werd, nodige minister-president Rutte (VVD) zes leerlingen uit om met hem en om met klimaatminister Eric Wiebes (VVD) te komen praten. Dat gesprek duurde uiteindelijk bijna twee uur. “Over sommige dingen zijn we het eens geworden, maar over andere dingen niet”, laat een woordvoerder van Youth for Climate weten. “We voelen ons nu in ieder geval serieus genomen, maar er is nog geen absoluut vertrouwen. Daarvoor zijn er eerst daden nodig vanuit de politiek.”

De organisatie liet eerder deze week weten dat er de komende dagen niet opnieuw gestaakt gaat worden, hoewel demonstraties in de toekomst ook niet uitgesloten worden. “We zijn nog niet tevreden, en daarom zullen we binnenkort met nieuwe acties komen.” Wanneer dit zal zijn, en op welke manier is nog onduidelijk.

Deel dit artikel: