GroenLinks: Wij worden de grootste in de provincie Groningen

nieuws
Foto Andor Heij. Verkiezingsbord bij Meerstad.

GroenLinks verwacht de SP te kunnen aflossen als grootste partij in de provincie Groningen na de verkiezingen op 20 maart.

GroenLinks baseert zich op een opiniepeiling van i&o research. GroenLinks rekende de peiling door naar Groningen en meldt op Twitter: “Het wordt een mooie, groene, duurzame lente. GroenLinks zou met deze peiling de grootste zijn in Groningen met ruim 16 procent van de stemmen”.

Momenteel is de SP met 16,2 procent in 2015 en met acht zetels de grootste, maar de SP staat in de peilingen op een licht verlies. GroenLinks haalde vier jaar geleden 6,5 procent van de stemmen en drie zetels, maar zou nu meer dan verdubbelen.

Uit dezelfde peiling blijkt dat Forum van Democratie een grote sprong maakt en met meerdere zetels in de Provinciale Staten van Groningen gaat komen.

Doorgerekend naar de Eerste Kamer, die door de provincies gekozen wordt, zou de VVD landelijk de grootste blijven op de voet gevolgd door GroenLinks en daarna de PVV, Forum voor Democratie, CDA en de SP.

Opiniepeiling Eerste Kamer

Deel dit artikel: