FC Groningen sleept drie punten uit het vuur na een ware thriller in Tilburg

FC Groningen heeft zaterdagavond met 1-2 weten te winnen van Willem II. De Groningers gingen met een comfortabele voorsprong de rust in en moesten de voorsprong verdedigen tot de laatste seconden.

FC Groningen begon de wedstrijd in de basisopstelling waarmee het won van Heracles Almelo. Kaj Sierhuis stond weer in de spits en de van een schorsing teruggekeerde Zeefuik nam weer de rechtsbackpositie in. Sierhuis drong in het eerste kwartier al twee keer aan en Willem II stichtte regelmatig gevaar met de snelle Isak.

Na 35 minuten spelen kwam FC Groningen op voorsprong. Django Warmerdam besloot van een meter of twintig uit te halen met zijn verkeerde been en krulde de bal schitterend langs Wellenreuther. Twee minuten later wist Kaj Sierhuis de marge te verdubbelen: na geklungel achterin bij Willem II stond de spits alleen voor Wellenreuther en schoof hij koel de bal in het net: 0-2. Sierhuis over zijn eerste treffer voor de club: “Ik dacht in eerste instantie dat ik buitenspel stond. Toen die goedgekeurd was, kwam er veel ontlading vrij en een uitbundig gevoel”.

FC Groningen liet in de tweede helft een heel ander gezicht zien en liet Willem II aan het voetballen. Mike te Wierik over het contrast tussen de twee helften: “Zij spelen va-banque en wij hadden het lastig met die Griekse buitenspeler. Wij kwamen niet goed in de duels en misten constant de tweede bal”. Na 55 minuten kwam Willem II dan ook terug in de wedstrijd: Vrousai haalde op de rand van het strafschopgebied hard uit en maakte zo de aansluitingstreffer voor de Tricolores. 1-2.

De overige veertig minuten was tegenhouden het devies voor de Groningers en was Willem II om de haverklap dicht bij de gelijkmaker. Sergio Padt hield Groningen op de been met onder andere een prachtige redding op een inzet van Vrousai. Uiteindelijk wist FC Groningen de drie punten over de streep te trekken en slaat het weer een klein gat met de degradatieplekken.

Trainer Danny Buijs bij de persconferentie: “We hebben het laatste half uur geluk gehad. Het resultaat was op basis van de laatste dertig minuten dan ook onverdiend. Gelukkig voor ons heeft het een keer meegezeten en zitten wij met drie heerlijke punten in de bus naar Groningen.”

Volgende week zondag treedt FC Groningen in het eigen stadion aan tegen Vitesse.

Deel dit artikel:

 1. Blij met de drie punten , maar wat een zootje na de rust.
  Een blessure veinzen en tijdrekken.
  Trots ? Dan moet er nog heel wat gebeuren.

 2. Ook al is er zwak gespeeld door FCG, toch is het lekker om een keer onverwacht drie punten te pakken.
  Memisevic had zomaar rood kunnen krijgen door een domme actie en de tweede goal kwam tot stand door een blinde pass die toevallig voor de voeten van Sierhuis viel.
  Het veldspel leek helemaal nergens op, met kunst en vliegwerk en geluk vielen er geen goals meer in het Groninger doel.

 3. Foto met Simon Tibling die al twee jaar niet mer bij FC Groningen speelt.
  Nu steel je een keer een paar punten en er worden punten van je gestolen, belangrijke drie punten.

  1. Eens.

   Thuis tegen Willem 2, gingen de punten volledig onterecht mee naar Tilburg.

   Genoten van respectvolle minuut stiltje voor Koolhof van Willem 2. En van Kaj Sierhuis. Professioneel, benaderbaar, nuchter, slim en zonder dat rare straattaal-accent. Prima kereltje. Je zou als je niet bang hoefde te zijn dat Ajax aan onze talenten als Romano Postema gaat trekken, haast van fan van Ajax van worden.

   1. Zo goed is hij niet, hij is veel te wisselvallig.
    En een echte prof kan ik hem niet noemen, volgens Koeman is hij niet goed in conditie en zou helemaal van de alcohol moeten afblijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *