Be Quick 1887 walst over AWC heen

nieuws
Foto Andor Heij. Be Quick 1887 - AWC.

In de hoofdklasse A speelde Be Quick 1887 zondagmiddag thuis een prima wedstrijd en walste met 5-0 over AWC uit Wijchen heen. Be Quick steeg door de winst naar de twaalfde plaats. AWC bleef achtste.

De dadendrang van Be Quick leidde na vier minuten al tot de 1-0. Geertjan Liewes werd diep gestuurd en faalde niet. “Het was twee weken net niet en nu was het meteen raak”, aldus de 19-jarige spits die debuteerde in de basis.

Een minuut na de treffer knalde Daniel Teune een vrije trap op de AWC lat. De 2-0 viel alsnog snel. Na een corner van Teune kopte Twan Nieboer in en Djarni Leidelmeijer schoot in de twaalfde minuut hard raak. De koek was nog niet op. Na 31 minuten kon Teune op AWC doelman Jarik Veltmaat af, mikte keurig raak en het duel leek al gespeeld: 3-0. Vlak voor rust kopte Nieboer de 4-0 binnen na een corner van Teune.

Na rust bleef Be Quick beter. Nadat Toufik Faraouni werd gevloerd binnen de beruchte lijnen, schoot Leidelmeijer vanaf elf meter de 5-0 binnen. Freek Thoone van AWC schoot nog op de paal, maar Liewes en Faraouni faalden oog in oog met AWC doelman Jarik Veltmaat.

“Ik vond ons in de eerste helft ongelooflijk goed”, zei een opgetogen Be Quick trainer Steven Wuestenenk na afloop. “Vorige week verloren we op basis van de details en daar hebben we het goed over gehad en aan gewerkt. De norm van die details moet omhoog en dan kunnen we van iedereen in deze competitie winnen.”

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *