Veel omleidingsroutes door sluiting oprit Kemkensberg

nieuws

De oprit vanaf de Kempkensberg richting Hoogezand en Delfzijl is vanaf vrijdag 25 januari 20.00 uur afgesloten. Er zijn verschillende omleidingsroutes.

De omleidingsroute loopt via de westelijke, noordelijke en oostelijke ringweg. Verkeer vanuit onder andere Helpman en de Herewegbuurt kan ook via de volgende routes op de ringweg komen richting Hoogezand en Delfzijl:

Via oprit Van Ketwich Verschuurlaan – Julianaplein (blauw).
Via Vondellaan – Hoornsediep – Parkweg – Emmaviaduct – Julianaplein (oranje).
Via Esperantokruising – Verlengde Lodewijkstraat – Boumaboulevard (geel).
Via Trompsingel – Griffeweg – Europaweg (grijs).
Via Stationsweg – Emmaviaduct – Julianaplein (paars).
Via Parkweg – Emmaviaduct – Julianaplein (donkergroen).
Via oprit Hereweg richting Julianaplein en dan via de botrotonde bij Laan Corpus den Hoorn weer terug richting het Julianaplein (lichtgroen).

De oprit Kempkensberg wordt afgesloten in verband met de bouw van de verdiepte ligging. Daarvoor moet een deel van de zuidbaan van de zuidelijke ringweg worden gesloopt. Het verkeer dat nu nog op de zuidbaan rijdt, vanaf het Julianaplein tot het Europaplein, schuift vanaf zaterdag 26 januari 2019 op naar de voormalige noordbaan. Daarmee vervalt de oprit Kempkensberg.

 

Deel dit artikel:

  1. Gaat een desastreus verkeersinfarct worden in de omringende wijken. Zeker als de gesprekken vastlopen tussen de aannemerscombinatie en de overheden die het financieren. Dan zit dat deel van de Stad jaren méér op slot dan gedacht.

  2. Dit zijn toch geen alternatieven? Het loopt volkomen vast. En als die Parkbrug omhoog is, staan alle lichten eindeloos op rood, ook al hoef je niet over de brug. Het is een ware RAMP!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *