Schade Oudejaarsnacht 30.000 euro

nieuws
Bron: Elin Stil

Tijdens de afgelopen jaarwisseling is er voor dertigduizend euro schade aangericht aan gemeentelijke eigendommen, dat is 25% meer dan vorig jaar. De schade in Ten boer was bijna 1900 euro en in Haren 3300 euro. Dat schrijft de burgemeester aan de gemeenteraad.

De instelling van  meer vuurwerkvrije zones heeft goed gewerkt, behalve op de Grote Markt, daar viel op dat met name Duitse toeristen niet op de hoogt waren van her vuurwerkverbod. In aanloop naar de jaarwisseling waren er incidenten in Hoogkerk en Paddepoel. Met name in de Voermanstraat en de Grote Beerstraat werd duidelijk een confrontatie gezocht door  zowel buurtgenoten als mensen buiten de wijk. Er zijn in totaal veertien mensen gearresteerd, de burgemeester wil dat de verantwoordelijken gestraft worden en bespreekt dit met de driehoek. Er zijn ruiten ingegooid, ook van auto’s er is met vuurwerk naar hulpverleners gegooid en er zijn stenen verzameld met het oogmerk deze gericht naar hulpverleners te gooien.

Het stadsbestuur gaat inzetten op dossiervorming rond de geweldplegers en hoopt zo incidenten als in Paddepoel in de toekomst te voorkomen.