Leenstelsel zorgt voor stress onder studenten

Een groot deel van de lenende studenten ervaart prestatiedruk en psychische klachten door het leenstelsel. Dat blijkt uit een onderzoek van Motivaction in opdracht van het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO).

Lenende studenten zijn ten opzichte van niet-lenende studenten vaker extreem vermoeid, emotioneel uitgeput, maken zich meer zorgen over het krijgen van een burn-out en zien door de hoge kosten vaker af van sociale activiteiten. Het is voor het eerst dat er onderzoek is gedaan naar het welzijn van studenten

”De kogel is door de kerk.”, aldus ISO-voorzitter Tom van den Brink: “Veel studenten ervaren prestatiedruk en psychische klachten door het leenstelsel. Dat is een grote zorg voor onze samenleving, want achter deze schokkende cijfers zitten echte mensen.”

Het ISO wil met het onderzoek in de hand dat de financiële positie van de studenten beter moet worden

Deel dit artikel:

  1. ‘Veel studenten ervaren prestatiedruk en psychische klachten door het leenstelsel’, als je nu al klachten hebt hoe ga je dan om met prestatiedruk op toekomstig werk en alle andere mindere elementen van het werk.
    En studeren gaat voor sociale activiteiten zo simpel is het, je investeert een paar jaar van je leven om er later levenslang van te profiteren, dat lijkt mij een prima deal. ( vraag maar in het buitenland )

  2. Lijkt mij dat studeren op de 1e plaats komt en dat een sociaal leven naast je studie leuk meegenomen is, maar wel bijzaak is, maar tegenwoordig is studeren bijzaak geworden en het sociale leven staat nu op de 1e plaats.

    Mijn broer studeerde rechten naast en na zijn werk in de avonduren, lijkt tegenwoordig wel dat een smartphone meer geheugen bevat dan de gemiddelde eigenaar van zo`n toestel, wat een gejammer, ga studeren zou ik zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *