Jong FC Groningen laat naast laagvlieger Achilles’29

Jong FC Groningen heeft zaterdagmiddag op sportpark Corpus den Hoorn twee punten verspeeld tegen degradatiekandidaat Achilles’29 uit Groesbeek. Het werd 1-1.

Jong FC Groningen had het voor rust moeilijk met Achilles ’29, dat vanuit de counter een paar keer gevaarlijk was. Toch kregen de Groningers de nodige kansen. Met name via Michael Breij en Matthijs Hardijk. Na 32 minuten vloerde Tim Freriks Thomas Loning van Achilles en Kevin Schmidt maakte vanuit een strafschop de 0-1 voor de Groesbekenaren.

Na rust drong FC Groningen aan, maar het spel was lange tijd slordig. Thijs Dallinga kreeg desondanks wel twee kansjes. Na 85 minuten kopte Dallinga een vrije trap van Antonio Sefer wel raak: 1-1. Breij verzuimde direct daarna Groningen op voorsprong te zetten. Sefer kreeg ook nog een aardige mogelijkheid, maar het bleef 1-1.

Jong FC Groningen blijft tiende in de derde divisie op zaterdag met 26 punten uit 19 wedstrijden. Achilles is zestiende met tien punten.