Installatie nieuwe gemeenteraad

nieuws

De gemeenteraad van de nieuwe gemeente Groningen wordt woensdagmiddag geïnstalleerd. Ook worden vier wethouders benoemd.

Tijdens de vergadering, die om 16.30 uur begint, worden 44 raadsleden geïnstalleerd. Bij één afwezig raadslid gebeurt dat eind deze maand. Ook worden vier wethouders benoemd: Paul de Rook, Roeland van der Schaaf, Matthias Gijsbertsen en Joost van Keulen. Dat is nodig omdat de formatie van het nieuwe college nog niet is afgerond. Zij handelen alleen noodzakelijke zaken af en voeren geen nieuw bereid.

Onder leiding van Mattias Gijsbertsen onderhandelen de politieke partijen GroenLinks, PvdA, D66 en ChristenUnie over een coalitieakkoord voor een nieuw college van B&W. Als het werk van Gijsbertsen is afgerond, doen de vier afstand van het wethouderschap.