Groningen Airport Eelde moet op zoek naar nieuwe Raad van Commissarissen

Nadat afgelopen maandag al twee leden van de Raad van Commissarissen van Groningen Airport Eelde opstapten, hebben nu ook de twee overgebleven commissarissen hun vertrek aangekondigd. Dat is het resultaat van een overleg dat het bestuur van de luchthaven en de aandeelhouders vrijdagochtend voerden.

De twee afzwaaiende leden van de Raad van Bestuur, Frans Jaspers en Onno van den Brink, blijven tot 1 maart werkzaam voor de luchthaven. De aandeelhouders gaan op zoek naar minstens twee nieuwe commissarissen. Het was volgens de luchthaven al de bedoeling dat de zittende Raad van Commissarissen dit voorjaar plaats zou maken voor een geheel nieuwe raad. Deze wisseling van de wacht is nu vervroegd om zo versneld een nieuwe bestuursstructuur van GAE mogelijk te maken. Voorzitter Frans Jaspers zegt daarover: “ Ik vertrouw en verwacht dat aandeelhouders goede mensen kunnen vinden om de airport door de komende jaren te leiden.”

De Raad van Commissarissen van Groningen Airport Eelde heeft een zwaar jaar achter de rug. Twee lijndiensten (naar München en Kopenhagen) werden geschrapt en de luchthaven kreeg de begroting voor 2019 niet sluitend.