Nordica stopt met vluchten vanaf Eelde

Luchtvaartmaatschappij Nordica Air stopt met de vluchten naar Kopenhagen en München vanaf Groningen Airport Eelde. Dat maakt de luchthaven maandagochtend bekend.

Vluchten tot en met 29 december 2018 worden nog door Nordica uitgevoerd. Passagiers die tickets hebben geboekt voor een vlucht vanaf 30 december worden hierover geïnformeerd door Nordica.

Groningen Airport Eelde is in gesprek met andere luchtvaartmaatschappijen om te kijken of zij de vluchten naar Kopenhagen en/of München in 2019 kunnen overnemen. “Dat de routes naar Kopenhagen en München stoppen is een tegenslag voor heel Noord-Nederland,” zegt Marco van de Kreeke, directeur van de luchthaven. “We hopen daarom snel met een nieuwe partner een overeenkomst te sluiten. We zijn optimistisch dat een andere luchtvaartmaatschappij de routes gaat aanbieden.”

Het afgelopen half jaar kampte Nordica met stijgende brandstofprijzen en tegenvallende ticketopbrengsten. Groningen Airport Eelde steunde de luchtvaartmaatschappij met een maximale bijdrage. Nordica moest daarom manieren zoeken om de kosten te verlagen, door bijvoorbeeld kleinere vliegtuigen in te zetten. Groningen Airport Eelde vindt de verwachte besparingen onvoldoende. De uitkomst van de onderhandelingen noemen beide partijen onbevredigend.