Bezuinigingen brengen begrotingstekort luchthaven Eelde met vier ton terug

Ondanks de problemen rond het vertrek van Nordica heeft Groningen Airport Eelde haar begrotingstekort voor 2019, dat eerder dit jaar nog op 770.000 euro stond, teruggebracht naar 360.00 euro. Daarom krijgt het vliegveld ruimte van de aandeelhouders om dit tekort in 2019 verder weg te werken.

Deze ontwikkelingen werden vrijdagochtend bekend tijdens na een aandeelhoudersvergadering op de luchthaven. Het tekort voor volgend jaar is onder andere teruggebracht door het verhogen van de start-, landings- en parkeertarieven. Daarnaast wordt het personeel, zowel bij de luchthaven als de brandweerkazerne, effectiever ingezet. Ook wordt er bezuinigd op marketing en schoonmaak. “Dat zijn allemaal kosten waar we op kunnen bezuinigen, zonder te bezuinigen op onze veiligheid,” zegt Marco van de Kreeke, directeur van Groningen Airport Eelde. “We zullen wat minder zichtbaar zijn in 2019, maar we zullen nog steeds een veilige en betrouwbare luchthaven zijn.”

Grote investeringen durven de aandeelhouders voorlopig nog even niet aan. Als het vliegveld er in slaagt om nieuwe vliegroutes binnen te halen, kunnen grotere investeringen doorgang vinden. Van de Kreeke blijft dan ook positief: “We blijven op zoek naar meer routes. Dan zullen de inkomsten toenemen en de kosten beperkt blijven, en dan is een sluitende begroting zeker in zicht.”

Deel dit artikel:

  1. Met andere woorden: het personeel wordt niet efficient ingezet wanneer er geen bezuinigingsdrang is. Er kan bezuinigd worden op schoonmaak als het moet. Daarvoor werd uw en mijn geld gewoon over de balk gesmeten. Dit soort bestuurders geeft willens en wetens gemeenschapsgeld uit dat ze niet hebben in de veronderstelling dat de aandeelhouders bij zullen springen. Het is gewoon witte boorden criminaliteit. De regenten moeten, als belang hebbende, gewoon aangifte doen wegens fraude tegen types zoals meneer Van de Kreeke. Dat doen ze niet want het zijn allemaal vriendjes. Goed betaalde vriendjes. Die u en mij uitlachen.

  2. Mooi dat de KLM Flight Academy gaat verhuizen naar Eelde, brengt weer meer reuring en trekt wellicht nu nog twijfelende bedrijven over de streep om toch voor Eelde te kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *